terrasse vegg

Velg din riktige terrassevegg

Det å bygge seg en terrasse, eller en uteplass, er noe som er mer og mer populært i disse tider. Folk har mer penger, og det er noe som har blitt noe av en standard, spesielt for de som faktisk har hjem hvor det er praktisk mulig med en terrasse. Men om du har bygget, eller er i gang, så vet du allerede hvor mye jobb det er, hvor mye planlegging det krever. Alt fra materiale til hva slags terrassevegg du vil ha er valg som er viktige å tenke gjennom.

Det er klart, du kan spare på materialet, og det føles kanskje godt der og da. Men når du etter noen korte år ser at konsekvensene av feilvalg kan være dyre. Det samme gjelder også noe så uskyldig som en terrassevegg. Først og fremst handler det om det estetiske. Folk som ser ditt hjem kommer ikke til å se hva som er innenfor veggene, men selve veggene synes jo. Derfor er det viktig å velge riktig kvalitet, materiale og hvordan du vil bygge det hele opp. Det kan være litt vanskelig å vite hvilken retning man skal ta det, men det er noe som er verdt å bruke tid på.

Helst bør man kanskje velge noe som passer med stilen i resten av huset, slik at man får en helhetlig følelse. Men vi vet samtidig at det er ikke noe som alle velger å gjøre. Og vi vet at det ofte ender opp med noe de angrer på. Så det er som sagt viktig å tenke nøye gjennom.

Hva du bør vurdere

En terrasse rent generelt sett behøver ikke nødvendigvis å være veldig komplisert, men for at du skal sikre deg selv en langvarig tilfredshet så bør du vite flere ting. Først og fremst bør du tenke på hvordan du vil det skal se ut. Vil du at det skal være av tre, mursteiner, glassvinduer eller noe annet? Alle har sine fordeler og ulemper.

Om du bruker glassvinduer så ser det kanskje veldig elegant ut, men det kan bli veldig varmt på sommeren. Og du har ikke beskyttelse fra innsyn, og må alltid trekke for gardiner, eller ruletter. Bruker du glass er det kanskje også best å ha et tak samtidig, slik at du får bedre stabilitet.

Bruker du derimot tre så trenger du ikke tak, og det er beskyttelse fra innsyn. Men det kan føles litt innestengende, og kanskje ikke så fritt som du håpet på? Det hele avhenger i stor grad på om du vil ha terrasse som er åpen, eller om den skal være stengt.

Det er der du bør ta ditt utgangspunkt når det kommer til terrassevegg og se an hva som passer best. Det fine er jo at det finnes en mengde butikker for deg å handle i, hvor du finner alt du trenger av slike ting. Da får du kanskje noen tips i samme slengen, og hjelp og råd fra eksperter kan være akkurat det du trenger for å finne den ideelle terrassevegen du vil ha!

Scroll to top