ferie i sverige

Flott ferie i Sverige

Ja, er det noe nordmenn liker å gjøre så er det å gjøre narr av svenskene og deres land. Det er nok mer et broderlig rivaleri enn ekte fiendtlighet, men det finnes der. Det er dog ikke nok til å hindre tusenvis av nordmenn til å legge deres ferie hos våre svenske naboer, og det er ikke så rart. Det er en mengde forskjellige steder man kan besøke, uansett om det er på vinteren eller på sommeren man vil ta ferie i Sverige.

En ferie i nord!

Sverige er et stort land. Faktisk så er det større enn Norge når det kommer til areal, noe som er en overraskelse for mange. Men det innebærer at det er veldig mye å oppdage og utforske, steder man kanskje ikke vet om.

Mange nordmenn liker å ta den korte turen over grensen til fantastiske Sälen. Det ligger i Dalarna, og er veldig nære den norske grensen. Men det er klart, det kommer jo an på hvor du bor i Norge. Om du bor i Stavanger så er Sälen et lite stykke unna. Men som en destinasjon for ferie i Sverige så er det utmerket.

Så er vi også nødt til å nevne ishotellet i Jukkasjärvi. Ja, det er faktisk et hotell bygget helt av is, og det er noe man virkelig bør oppleve! Det er noe helt uvanlig og unikt ved det, og noe mange nordmenn tar seg råd til.

Storbyene i Sverige

Sverige er dog mer enn bare is og kulde. Skal du på en storbyferie så er det ikke så mange bedre, eller nærmere enn Stockholm. Det er en fantastisk by, og du har alt det severdige i gåavstand for en flott ferie i Sverige sammen med familien. Du kan alltids ta den korte turen til Gøteborg, hvor Liseberg er et must, noe som vil være enormt populært med barna.

En siste ting å anbefale er faktisk en tur til Malmø. Det er en undervurdert turistdestinasjon med et litt ufortjent rykte. Du har nærheten til universitetsbyen Lund, og den historiske byen Helsingborg er heller ikke langt unna. Men Malmø i seg selv har mye fint å se, som blant annet Turning Torso. Så er det klart, når du først er der, så skader det ikke med en rask tur over Øresundbroen for et besøk i København? Det er bare 30 minutter unna, tross alt.

Ferie i Skåne

Apropos Malmø, ta deg også en tur til flotte byer som Ystad, Lomma og Simrishamn. Da vil du få fantastisk skånsk natur, samt strandopplevelser du ikke trodde var mulig i Norden. Skåne har generelt veldig mye å by på, og er noe som veldig mange besøker når man først tar ferie i Sverige.

Ha et åpent sinn, så kommer du til å ha det veldig fint i Sverige, uansett hvor du velger å reise. Det er historie, kultur, natur og yrende byliv å finne overalt. En ferie i Sverige er noe du sent kommer til å glemme, så hvorfor ikke ta en tur?

Scroll to top